Where Technology meets Privacy

Where Technology meets Privacy | Dinsdag 23 november 2021 | OForty Business Park

Bedreigen de technologische revoluties onze privacy? Of belemmert onze drang naar privacy de technologische vooruitgang? Hoe kunnen beide in harmonie met elkaar omgaan?

Graag nodigen wij je uit op ons Ubora event “Where Technology meets Privacy” waar dit actuele thema volop aan bod komt.

Koen Verhaeghe van Vlaio, David Stevens van de Gegevensbeschermingsautoriteit, Professor Ruben Verborgh van de UGent en Matthias Dobbelaere-Welvaert van The Ministry of Privacy nemen je graag mee in hun gepassioneerd verhaal.

Programma

16u30: Ontvangst

17u00: Aanvang

 • Koen Verhaeghe (Vlaio)
  Vlaanderen investeert jaarlijks 20 miljoen euro in cyberveiligheid. Het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity is gericht op onderzoek, praktische toepassingen bij bedrijven en opleiding. Wat betekent dit nu concreet voor de ondernemer? Ook voor kmo’s? Hoe en wanneer kan je daar gebruik van maken ?
 • David Stevens (Voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit)
  “Leiden naar een digitale wereld waar privacy een realiteit is voor iedereen” is de ambitieuze doelstelling van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Daarbij staat het beschermen van de burgers centraal waarbij maximaal rekening wordt gehouden met de technologische, economische en maatschappelijke evoluties. Een toekomst waar het gebruik van nieuwe technologie a priori verworpen wordt, is niet aan de orde. Dit is immers nefast voor de verhoging van de welvaart en van het welzijn van iedereen. In de plaats daarvan wil de GBA opteren voor “respectvolle innovatie”. In deze sessie legt David uit hoe de Gegevensbeschermingsautoriteit dit concreet wil aanpakken.
 • Professor Ruben Verborgh (UGent – Solid Ecosystem)
  Bedrijven, start-ups, organisaties en overheden hebben allemaal een deel van onze gegevens nodig om ons diensten te leveren. Helaas hebben tientallen jaren van Big Data-denken veel bedrijven het gevoel gegeven dat ze die persoonlijke gegevens zelf moeten verzamelen om te overleven in de data gedreven economie. Een uitweg uit deze impasse is om mensen de volledige controle over hun eigen gegevens te geven door ze een persoonlijke gegevenskluis te geven. We kunnen het speelveld opnieuw gelijktrekken door alle partijen dezelfde kansen te geven tot gegevenstoegang. De verandering is echter dat ze die gegevens niet zullen bezitten – en in een duurzaam ecosysteem is dat ook niet nodig. In deze talk legt Ruben je uit waarom.
 • Matthias Dobbelaere-Welvaert (Ministry of Privacy)
  Overheden, inlichtingendiensten en bedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om onze persoonlijke gegevens te verzamelen. De lokale en nationale overheden zijn steeds agressiever bij het implementeren van nieuwe tools en nieuwe wetgeving die een belofte van totale veiligheid (en sinds covid-19, onze gezondheid) naar voren brengt, in ruil voor onze rechten en vrijheden.Privacy belangt ons allen aan, als een onderdeel van wie we zijn en niet als een theoretisch, juridisch of technisch dingetje. Hoe we handelen, onze ambities, wie we liefhebben, welke woorden we durven fluisteren maar niet roepen: dat is privacy, dus meer dan je gordijnen sluiten. Een subjectief kernonderdeel van ons bestaan. Privacy is dynamisch. Het is niet omdat we dit hebben verworven als mensenrecht, dat het altijd zal blijven bestaan maar het is het waard om er een leven lang voor te vechten.

19u15: Netwerkdrink met hapjes

O-FORTY BUSINESS PARK
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

23 november 2021

Early bird prijs
€ 55 excl. BTW
(t.e.m. 08/11/21)

Deelnameprijs
€ 75 excl. BTW

4 sprekers

Aansluitend een netwerkdrink met hapjes

Sprekers

Koen Verhaeghe

David Stevens

Prof. Ruben Verborgh

Matthias Dobbelaere-Welvaert

Locatie

O-FORTY BUSINESS PARK
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp
www.oforty.be

O-Forty is een nieuw ultra modern bruisend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat plaats biedt aan bedrijven die gericht zijn op research & development. In dit inspirerend kader organiseert Ubora haar event “Where Technology meets Privacy”.

Inschrijven

 • Prijzen

  • Early Bird prijs:
   € 55 exclusief BTW (geldig t.e.m. 08/11/21

  • Deelname prijs:
   € 75 exclusief BTW

 • Deze gegevens worden gebruikt in het kader van de organisatie en de nazorg van ons event. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.